De Italiaanse cultuur proeven doe je aan de hand van deze tips!

Italië, het is een land dat door de meesten van ons wel eens bezocht is of nog op de bucketlist staat. Dit komt met name omdat het een land is waar werkelijk waar iedereen aan zijn of haar trekken kan komen. Het land is rijk aan cultuur, maar ook voor een actieve, ski-of zonvakantie kun je perfect in Italië terecht. Nu is Italië natuurlijk een enorm land en kun je nooit het gehele land in één vakantie ontdekken. Je zult hierin keuzes moeten maken. Benieuwd hoe je de Italiaanse cultuur in onze ogen het beste kunt proeven? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Agriturismo

Als je het woord agriturismo hoort, dan zul je waarschijnlijk niet direct weten wat dit betekent. Toch is dit dé manier om Italië écht te ontdekken. Een agriturismo is een boerderij die speciaal ingericht is om jouw vakantie in door te brengen  Italie Agriturismo staan dan ook door het gehele land verspreid. Je vakantiebeleving zal in een agriturismo dan ook totaal anders zijn dan jouw ervaring in bijvoorbeeld een hotel. Je staat in een agriturismo veel dichter bij de traditionele Italiaanse bevolking en de cultuur. Het is overigens zeker niet zo dat deze overnachtingen minder comfortabel zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe agriturismo of bijvoorbeeld een Agriturismo met zwembad

Lokaal eten

De echte Italiaanse cultuur proef je in Italië helaas stukken minder terug dan dat je deze vroeger proefde. Dit komt omdat in de toeristische gebieden veel klassieke restaurants zijn overgenomen door grote ketens die liever voor de massa koken dan voor de cultuur. Om de echte Italiaanse keuken te kunnen proeven dien je dan ook goed op zoek te gaan naar traditionele restaurants. Deze zijn er nog wel te vinden in de grote steden, maar zijn in nog veel grotere mate aanwezig in kleine dorpjes rondom de grote steden. Je eet in dit soort restaurants vaak in een woonkamer sfeer waarin er voor maximaal een man of tien gekookt wordt.